POUČNA PRIČA KOJU SVAKO TREBA PROČITATI: SNAHA I SIN SU NATJERALI OVOH STARCA DA JEDE IZ…

























Razne poučne priče nas mogu natjerati da se zapitamo šta mi to radimo u životu, šta sve cijenimo, a od čega okrećemo glavu. Svako od vas bi trebao da pročita ovu priču, jer sigurno nećete izgubiti mnogo vremena, a jako će vam pomoći.



Jedan starac je živio u istoj kući sa svojim sinom, njegovom ženom i jednim unukom. Obzirom da je bio jako star, više nije mogao normalno da jede, ruke s mu se toliko tresle da je jedva držao i kašiku u rukama. Često bi se znalo desiti i da mu ispadne iz ruku, iako je u njoj bilo hrane.

Međutim, jednog dana se desila drugačija situacija. Starac je uzeo posudu sa hranom i krenuo prema stolu, kako bi jeo. Tada mu iz ruku iznenada ispade posuda, razbi se i sva hrana se rasu po podu.

Starac je bio jako tužan zbog osjećaja kako je odbačen po stare dane i prisiljen da jede sam dok svi ostali članovi porodice jedu za stolom.

Kako je vrijeme prolazilo povećavale su se zabrane nametnute starcu od strane njegovog sina i snahe koje više nije mogao da podnese.

Nakon nekoliko meseci starac je umro.

Kada je obred ispraćaja završen, supružnici su htjeli da se riješe starih dedinih stvari, tako što če ih pokloniti siromašnima ili baciti.

Iznenada dotrča unuk i uze dedinu drvenu posudu, na što ga otac upita: "Šta će ti ta drvena posuda? Šta ćeš da napraviš od nje?"

Na to mu dječak odgovori: "Želim da je sačuvam da mogu hraniti tebe ili majku kada ostarite kao dedo". 

Comments

Popular posts from this blog

UDOVICA, ŽIVIM SAMA, TRAŽIM SLOBODNOG, BEZ OBAVEZE MUŠKARCA ZA VEZU MOGUĆ BRAK.

Razvedena, živim i radim u Frankfurtu, tražim ozbiljnog, vrednog, poštenog, karakternog muškarca za vezu, moguć brak.

Razvedena sam i nemam djece, ima li neko ozbiljan za upoznavanje, a možda i nešto više?